Arama
Arama Sonuçları
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Siyaseti Kastamonu üzerinden yaptı!
AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Çankırı’nın ilçelerden ve beldelerden aday gösterdiği belediye başkan adaylarını açıklandı.
‘Gölge etme, başka ihsan istemeyiz’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay; CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın geçtiğimiz gün TBMM’de dile getirdiği Karaş Köyü Köprüsü sözlerine cevap verdi…
Kastamonululardan, Murat Kurum’a yakın markaj
AK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum; sosyal medyada son günlerin en fazla konuşulan isimlerinden olurken; Twitter (X) kullanıcıları da Murat Kurum’un; Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da gerçekleşen sel afetine gönderme yapıyor.
TBMM’de 'Kastamonu' tartışması
TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken; zaman zaman da gergin anlar yaşanıyor. Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; ‘Doğan Ünlü ve Murat Demir’e gönderme yaparak, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na cevap verdi…
Çatalzeytin’e yeni müdür!
Doğanyurt İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Karataş, Çatalzeytin İlçe Özel İdare Müdürlüğü görevine atandı
Mamatlar'da selin izleri silindi...
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel afetinden etkilenen Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Mamatlar Mesire alanındaki gölet, yapılan çalışmalar neticesinde tamamen eski haline döndürülerek yeniden doğaya kazandırıldı.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
‘100. yılda istiklalimizin şehri istikbalimizin de şehri olsun’
Başkan Vidinlioğlu, Yerel İklim Eylemi İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi açılışına katıldı.
Selzede mesire alanı yeniden doğaya kazandırılacak
Bozkurt ilçesinde, 11 Ağustos sel afetinde zarar gören Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Mamatlar Mesire alanında tamirat, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
Selin sürüklediği ağaç kökleri ve taşlar süs eşyasına dönüşüyor
İstanbul'dan gelerek, 11 yıl önce Abana ilçesine bağlı Hacıveli köyüne yerleşen Sibel Yorgancı, evinin önündeki alanda kafe hizmete açtı.
Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.
Büyük selde yıkılan ekosistem göleti, yeniden hayat bulacak
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, 11 Ağustos sel felaketinde yıkılan Mamatlar Ekosistem Göleti'nin yerine planlanan çok amaçlı gölet için inceleme yaptı.
Felaketten sonra Bozkurt’a döndü, ailesinin işyerini yeniden açtı
Batı Karadeniz'de 2021 yılında yaşanan büyük sel afetinin ardından İstanbul'dan memleketi Bozkurt ilçesine dönen genç, ailesinin kapattığı iş yerini yeniden açtı.
Köprü yapım çalışmaları devam ediyor
Sel afetinden zarar gören Taşköprü İlçesinde bulunan Alatarla Köprüsünde yapım çalışmaları devam ediyor
Deprem sigortası kalkıyor, yerine afet sigortası geliyor
Kahramanmaraş depremi sonrası sigorta sisteminde köklü değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni dönemde deprem sigortasının yerine Afet Sigortası geliyor, enflasyona endeksleniyor ve teminatlar iki katına çıkıyor.
Vali Çakır’dan Özel İdare'ye veda
“Alnımız ak bir şekilde veda ediyorum…”
Bakan Kurum'dan Kastamonu paylaşımı: 'Gördüğüm en ağır sel afetiydi"
Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kastamonu paylaşımı geldi. Bakan Kurum Ağustos ayında meydana gelen sel afetini kastederek; "Gördüğüm en ağır sel afetiydi" dedi.
Büyük acının üzerinden 2 yıl geçti...
Batı Karadeniz'de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. En fazla yağışın metrekareye 453 kilogramla düştüğü ve en büyük yarayı alan Bozkurt ilçesi'nde 65 canımızı kaybettik, 7 kişi ise hala bulunamadı. Bozkurt ilçesinde sel sonrasında yapılan çalışmalar devam ederken, büyük ölçüde selin izleri silindi.
Afetlerin Valisi Avni Çakır'a veda...
17 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kastamonu Valiliği görevine atanan Vali Avni Çakır, 3 yılı aşkın bir süredir devam ettiği görevine veda ediyor. Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Muş Valiliği'ne atanan Vali Çakır, görev yaptığı kısa sürede içerisinde Kastamonu halkının sevgisini ve teveccühünü kazanması dolayısıyla güzel hatıralarla anılacak.
Yaralı Bozkurt, 2 yılda adeta yeniden doğdu
Sel felaketinin yaşandığı ilçe, 2 yılda yapılan yatırımlarla yeniden ayağa kaldırıldı
Çiçekyayla Köylüsü'nün sabrı taşmak üzere: 'Kedi geçmiyor kedi!'
Bozkurt ilçesine bağlı Çiçekyayla köyünde yaşayan vatandaşların yol sıkıntısı devam ediyor. 6 hanenin ulaşımını sağlayan yolun 11 Ağustos 2021 sel afetinden bu tarafa yapılmadığını dile getiren köylü vatandaşlar, yolun artık yapılmasını istiyor. Köy sakinlerinden Adem Aksoy, sitemini; "Buradan bırakın arabayı kedi bile geçmiyor, kedi!" sözleriyle dile getirdi.
Sel kayıplarımız için mevlit okunacak
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen ve en büyük yarayı alan Bozkurt ilçesinde sel afeti dolayısıyla mevlit okutulacak.
Çatalzeytin'de, tersip benti için temel atılıyor
Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, Çatalzeytin ilçesinde Akçay ve Karaçay deresi üzerinde 1 hafta öncesinde temel kazısına başlanılan Tersip Bentlerinin bugün itibariyle temel atımına başlanıldığını duyurdu.
Belediye Başkanı: "Başkanlığı bırakacağım"
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda ateş püskürdü...
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
Kastamonu'da kararan hava, 2018 dolu afetini anımsattı
Kastamonu'da Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısı sonrasında Kastamonu'da kapanan hava, 2018 yılında yaşadığımız dolu afetindeki havayı andırıyor.